Skip to content

johan van bever

advertentie
Image
Op maandag 9 juli vindt in het licht van de doortocht van de Ronde van Frankrijk een retrotour-rit plaats tussen Diksmuide en Gent. Er worden maximum 2.000 deelnemers toegelaten en nu al zijn er 750 ingeschreven.

Op maandag 9 juli komt de tweede rit van de Ronde van Frankrijk aan in Gent. De gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen willen op het parcours van die tweede tourrit de sfeer van de grote Belgische Tourdagen opnieuw tot leven wekken en hulde brengen aan de Flandriens. Daarom organiseren zij een retro-rit van 100 km tussen Diksmuide en Gent, enkele uren voordat de Tourcaravaan passeert. Heel wat oud-renners hebben hun deelname al toegezegd. De deelnameprijs van tien euro wordt grotendeels aan een goed doel geschonken. Aan de deelnemers wordt gevraagd om deel te nemen in een retro-wielertui van minstens tien jaar oud.
Aan alle gemeenten waar de renners door rijden werd gevraagd hulde te brengen aan de plaatselijke oud-kampioenen. Zo zal in Deinze, waar een hergroeperingsmoment is, hulde gebracht worden aan Lucien Buysse, de tourwinnaar van 1926.
Na aftrek van de organisatiekosten gaat de opbrengst van de retrotour-rit naar het project rond verkeersveiligheid van de federale wegpolitie Oost-Vlaanderen. Dat is een wedstrijd tussen zo'n twee- tot drieduizend kinderen uit verschillende scholen die verkeerslessen volgden in het verkeerspark in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Nu blijven de prijzen beperkt tot een wisselbeker en enkele individuele prijzen. Het is nu de bedoeling om de winnende scholen ook materieel te ondersteunen.
Wie wil meefietsen schrijft op voorhand in. Dat kan telefonisch op 011/45.99.66 of via www.tourgent.be. Er wordt om 9 uur vertrokken op het industrieterrein Kaaskerke in Diksmuide. De terugkeer dient met eigen vervoer te gebeuren.