Skip to content

johan van bever

advertentie

Met een stijging van 7,1% in de aankomsten en 4,9% in de overnachtingen in vergelijking met 2007, kent Oost-Vlaanderen voor het derde jaar op rij de sterkste groei van het verblijfstoerisme van alle Vlaamse provincies.

Op basis van de definitieve cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de Federale Overheidsdienst Economie klokt Oost-Vlaanderen af op 704.442 toeristische aankomsten en 1.559.482 overnachtingen in 2008.  De haast 47.000 extra aankomsten in 2008 worden voor de helft in Gent en voor de helft in de regio's van Oost-Vlaanderen genoteerd. Vooral Scheldeland en Meetjesland leggen een mooi rapport voor.

De groei in het Oost-Vlaams verblijfstoerisme in 2008 komt grotendeels op rekening van de binnenlandse markt. Ruim 7 op 10 van de extra aankomsten wordt toegeschreven aan Belgische gasten. Uit het onderzoek 'De Vlaanderen Vakantieganger' blijkt dat wandelen en fietsen de belangrijkste activiteiten zijn van de recreatieve verblijfstoerist in de Vlaamse regio's.