Skip to content

johan van bever

advertentie

Er is een website van start gegaan waarop alle Oost-Vlaamse initiatieven rond zelfmoordpreventie gebundeld staan. In Oost-Vlaanderen bestaat er sinds twee jaar rond zelfmoordpreventie een samenwerkingsverband, dat alle lokale initiatieven op elkaar afstemt. Dit project heeft sinds kort een eigen website: www.geestiggezond.be.

In vergelijking met de andere Europese landen, stappen in Vlaanderen, na Finland, jaarlijks het hoogste aantal mensen uit het leven. Om daar iets tegen te doen werken het Overlegplatform Geestelijke Gezondheidszorg Oost-Vlaanderen, de Oost-Vlaamse LOGO's, de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg Eclips en Zuid-Oost-Vlaanderen en de Eenheid voor Zelfmoordonderzoek samen.

De site is bedoeld voor professionelen die willen weten welke initiatieven er lopen, die op zoek zijn naar meer informatie, of die zelf iets willen opstarten en hiervoor op zoek zijn naar partners. Ook het algemene publiek kan op de site terecht voor meer informatie en eventuele doorverwijzing naar hulp.