Skip to content

johan van bever

advertentie
Vlaams Minister van Sport Bert Anciaux
Vlaams Minister van Sport Bert Anciaux heeft 1.625.000 euro vrijgemaakt voor projectsubsidies aan het jeugdvoetbal. Voetbalclubs met een jeugdwerking komen in aanmerking voor financiële steun voor eenmalige infrastructuurwerken aan hun jeugdaccomodatie. Er wordt hierover een informatiemoment georganiseerd bij voetbalclub Standaard Wetteren.
Deze projectsubsidie moet de kwaliteit van het jeugdvoetbal in Vlaanderen een duwtje in de rug geven. Clubs met het statuut van een vzw en een jeugdwerking kunnen tot 20.000 euro subsidie aanvragen. Dit geld dient besteed te worden aan de uitvoering van infrastructuurwerken. Dat kan gaan om de drainage van het plein, het opfrissen van de kleedkamers of het installeren van verlichting.
Binnenkort zal de minister hierover een reglement bekend maken. Tot 1 december kunnen clubs een aanvraag indienen. De geplande infrastructuurwerken moeten klaar zijn voor 1 oktober 2008.
Per provincie wordt een infomoment gehouden voor alle geïnteresseerde voetbalclubs. Tijdens dit infomoment wordt het reglement uitgebreid toegelicht. Voor Oost-Vlaanderen vindt het infomoment plaats op donderdag 25 oktober om 19 uur in de accomodatie van Voetbalclub Standaard Wetteren aan de Masemsesteenweg te Wetteren.