Skip to content

johan van bever

advertentie
De sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen uit Oudenaarde heeft van de Vlaamse overheid subsidies gekregen voor de vervanging van 8 verouderde stookketels. Ook de sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek plant vervangingen.
De Vlaamse regering keurde begin dit jaar een besluit goed dat de vervanging van verouderde stookketels in sociale woningen aanmoedigt en financieel stimuleert. Er werd hiervoor 2,3 miljoen euro vrijgemaakt. Dit project heeft tot doel om duurzamer om te springen met energie.
De sociale huisvestingsmaatschappijen werden ingelicht over de premies en de modaliteiten. De premie kende een onmiddellijk succes.
Uit de recente cijfers die het kabinet van Vlaams minister Marino Keulen ter beschikking stelde blijkt dat er in Oost-Vlaanderen al 71 premies werden uitbetaald. Daarnaast is er een subsidiebelofte voor 717 premies.
De Sint Niklase Maatschappij van de Huisvesting heeft al de meeste stookketels vervangen in onze provincie, 55. Daarna volgt de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen met 8, de Gentse Haard met 6 en Dewaco uit Aalst met 2.
Van de 717 stookketels die in de nabije toekomst vervangen worden staat het merendeel in de woningen van de Volkshaard in Gent. Deze maatschappij krijgt 523 premies uitbetaald. Woningent heeft 117 toegekende premies, Denderstreek uit Aalst 53 en Eigen Dak in Wetteren 24.
Intussen blijft er van de 2,3 miljoen euro subsidies nog 6% over. Regelmatig lopen nog nieuwe aanvragen binnen.