Skip to content

johan van bever

advertentie
Natuurpunt lanceert kinderkaart
Natuurpunt Herzele bestaat 15 jaar en viert dat met de uitgave van een kinderkaart en een feestweekend.

De natuur blijft het centrale uitgangspunt. Sinds 15 jaar zorgt Natuurpunt voor de natuur in Herzele. Herman Van den Broecke is steeds voorzitter geweest. De afdeling ontstond naar aanleiding van de uitbouw van het natuurreservaat Duivenbos. Maar ook daarbuiten doet Natuurpunt veel werk.

Om de verjaardag te vieren pakt Natuurpunt uit met een kinderkaart, een wandelkaart voor kinderen doorheen het Duivenbos. Het doel is de ouders samen met de kinderen naar het bos te brengen. De kinderen krijgen er weetjes en opdrachten. Het pad is ongeveer 4 km lang en om de 500 meter moeten ze iets doen zoals het waterleven bekijken of dierenpootjes herkennen. De kaart is gratis en wordt verdeeld via de bibliotheek en de toeristische dienst.

Het feestweekend begint met een educatief project op vrijdag 20 mei. Twee scholen doen mee. De Perreparel uit Hillegem en de Vrije Basisschool van Borsbeke gaan met de kinderen op pad in het Duivenbos. Vzw De Pastorie uit Zonnegem werkte een programma uit op leeftijd van de kinderen.

Op zaterdag 21 mei volgt een familiedag in De Steenoven in Herzele met in de voormiddag een natuurmarkt en tussen 9 en 18 uur een natuurbeurs. Er zijn workshops voor volwassenen en kinderen. Zo komt de auteur Jennifer Vrielinck de kinderen elfjes leren schrijven. ’s Middags is er in het park rechtover de Steenoven een picknick, Joe Baele brengt met paard en kar een gezinsvoorstelling en ’s avonds is er de natuurfilm Microcosmos.

Op zondagvoormiddag is er een academische zitting.