Skip to content

johan van bever

advertentie

Zowel de lagere als de kleuterschool 't Essenhofje in Sint-Lievens-Esse hebben een vernieuwde speelplaats.

 

Het idee voor de vernieuwing van de speelplaatsen kwam uit de kinderraad. De grootste wensen zoals een zwembad of een voetbalveld konden niet echt gerealiseerd worden maar met de beschikbare middelen en ruimte werd iets moois gemaakt. Aanvankelijk ging men op zoek naar extra speelruimte buiten de schoolmuren maar uiteindelijk bleek dat de school toch enkel mocht rekenen op de eigen oppervlakte. Bij de kleuters krijgen het klimmen en klauteren meer kansen met oude materialen. De wilgentunnel biedt een schuilplaats om verstoppertje te spelen maar is net zo goed een ontdekkingsplaats voor de allerkleinsten. Net als op de lagere school staan er nieuwe picknickbanken. In de lagere school is de natuur nog wat dichter bij de school gebracht. Naast zaaien en planten werd er ook een kippenren geïnstalleerd. Die kippen zorgen voor de natuurlijk opkuis van de etensresten. Bovendien komen er wekelijks ook wat eitjes van. Met touwen en houten palen bouwde technische dienst een klim- en klauterruimte. Er zijn extra speelhoeken, bedacht door het creatieve brein van de juffen en de meesters.