Skip to content

johan van bever

advertentie
,,Nieuwe sagen en legenden''
De leerlingen van het eerste jaar van het Sint Paulusinstituut in Herzele hebben vrijdag hun boek ,,Nieuwe sagen en legenden'' voorgesteld. Het is een boekje met verhalen dat de leerlingen zelf schreven.
Afgelopen schooljaar kregen de eerstejaars in samenwerking met de bibliotheek van Herzele een cursus creatief schrijven. De leerlingern trokken naar enkele historische gebouwen in Herzele en daarna mochten ze hun fantasie laten werken om een legende of sage te schrijven over het gebouw. Die verhalen zijn nu gebundeld in een boekje. De leerlingen kregen het mee naar huis en het zal ook uit te lenen zijn in de bibliotheek van Herzele. Bibliothecaris Paul Kellens beloofde dat hij de omringende bibliotheken zal overtuigen om het ook in de collectie op te nemen.
De samenwerking van de school met de bibliotheek is volgens cultuurschepen Luc Hoorens heel belanrgijk. In een tijdperk waarin het boek verdrukt wordt door de computer is het van belang dat jongeren wegwijs gemaakt worden in de boeken. Het boek blijft belangrijk want wie schrijft die blijft zei de schepen tijdens de voorstelling van het boek. Hij kondigde meteen aan dat het initiatief volgend schooljaar herhaald zal worden.