Skip to content

johan van bever

advertentie
In Herzele loopt een openbaar onderzoek naar het ,,ontwerp uitvoeringsplan Bagger- en Ruimingsspecie''. Het dossier ligt tot 14 augustus, elke werkdag, ter inzage van het publiek bij de dienst leefmlieu in het gemeentehuis op de Markt van Herzele. Omdat het een Vlaams plan betreft ligt het ook in andere gemeenten ter inzage. Opmerkingen en bezwaren dienen ten laatste op 14 augustus overgemaakt te worden aan Ovam, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij. Dit ikan per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het plan heeft tot doel om de achterstand inzake het baggeren van de bevaarbare waterlopen en het ruimen van de onbevaarbare waterlopen weg te werken. Dergelijke werken zijn noodzakelijk om het scheepvaartverkeer te verzekeren of om overstromingen te voorkomen. Het plan behandelt de preventie, de behandelingsmogelijkheiden en de eindbestemming van de bagger- en ruimingsspecies. Er wordt daarbij voldoende aandacht geschonken aan het maximaal beperken van eventuele milieu-effecten.

Concreet geeft het plan acties een maatregelen aan die door de verschillende betrokkennen zoals overheden en uitvoerders van opdrachten moeten genomen worden om de doelstellingen te bereiken. De kern van de zaak is te komen tot de uitbouw van een actief water-bodem-beleid, een efficiënt voorkomingsbeleid en een milieuvriendelijk curatief beleid. De nadruk ligt op structurele, gefaseerde oplossingen waarbij preventieve maatregelen samengaan met de opbouw van de capaciteit voor behandeling en eindbestemming.