Skip to content

johan van bever

advertentie
Koetsen veroveren Herzele
In de Herzeelse deelgemeenten Sint Lievens Esse, Steenhuize en Woubrechtegem trokken zondag heel wat koetsen voorbij. Voor de tweede keer werd Herzele Koetse georganiseerd.

Aan de wateroren in Sint Lievens Esse, op het Zonneveld, was er een menwedstrijd. Daar kon men zien hoe menner en paard beheerst de proeven aflegden. Er was een dressuurpoef, een behendigheidsproef en de koetsen legden een wegtraject af. Voor de bezoekers waren er voldoende nevenactiviettien zoals een rondrit met een huifwagen.

Op het Dorp van Sint Lievens Esse passeerden in de voormiddag de deelnemers aan een ,,elegantie-wedstrijd''. 26 deelnemers lieten zich jureren met hun historische koetsen. In de namiddag presenteerden de deelnemers van de menwedstrijd zich op het Dorpsplein van Sint Lievens Esse.

De koetsen en de begeleiders maakten ook een individuele rit naar Steenhuize waar 's miiddags een nostalgische picknick in het kasteelpark van Steenhuize volgde.

Tijdens de menwedstrijd zamelde het menteam Gabriëls geld in voor het goede doel. Vermoedelijk zal het menteam de resultaten daarvan later bekend maken. Vorige week had het menteam ook al de opbrengst van een eerdere inzameling overhandigd aan de vzw Schoonderhage.