Skip to content

johan van bever

advertentie

Het onweer en de bijhorende stortvlaag van vrijdagavoormiddag heeft voor nogal wat wateroverlast gezorgd in de streek. De brandweerkorpsen van Herzele en Zottegem kregen tientallen oproepen binnen voor ondermeer het leegpompen van kelders.

De N42 liep onder water te hoogte van Zottegem en Herzele. Dat had verkeershinder tot gevolg. De brandweer van Zottegem moest vooral kelders en garages leegpompen. Ook her en der waren modderstromen op de weg terecht gekomen. De Boekelbaan in Sint Blasius Boekel werd over een lengte van 2,5 kilometer afgesloten om de modder op te ruimen.

In de Driesstraat in Hillegem liep een woning onder water nadat een beek in de buurt buiten haar oevers was getreden. De politie moest de eigenaar van een aantal uitgebroken schapen in de Bergafstraat in Herzele opsporen.

De brandweer voerde zandzakjes aan naar het bedrijf INEX in Bavegem om de wateroverlast te bestrijden.

De brandweer van Zottegem was eerder vrijdagochtend, rond 3.15 uur, al uitgerukt voor een verkeersongeval op de Molenkouter in Sint Lievens Houtem. Bij aankomst bleek de bestuurder al op eigen kracht zijn voertuig te hebben verlaten.