Skip to content

johan van bever

advertentie
Een gewezen rijkswachter uit Sint Pieters Leeuw is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel omdat hij een 16-jarig meisje uit Hillegem misleidde via het internet.

De gewezen rijkswachter en het meisje hadden een jaar met elkaar gechat via de computer. De 58-jarige man deed zich gans die tijd voor als een student van 22 en in augustus vorig jaar spraken ze af in het zwembad van Zottegem. Intussen had hij haar adres bekomen en stuurde hij haar dure cadeau's zoals merkkledij, een horloge en een ipod.

Toen het meisje in de het zwembad van de Bevegemse Vijvers tot de ontdekking kwam dat het helemaal niet om een 22-jarige student ging vertelde ze alles aan haar ouders en werd er vervolgens een klacht ingediend bij de politie.

De man is gehuwd en vader van een dochter. Hij verklaarde dat hij helemaal geen kwade bedoelingen had, dat hij haar wou waarschuwen voor de gevaren van het internet. De geschenken stuurde hij op omdat haar vader technisch werkloos was en hij alleen maar wou helpen.

De rechter vond deze werkwijze toch niet helemaal normaal. De man is nu veroordeeld tot vier maanden met uitstel en een symbolische schadevergoeding van een euro.