Skip to content

johan van bever

advertentie
Aquafin-werken in Sint Antelinks
De afgelopen week is Aquafin begonnen aan de graafwerken voor de aanleg van een waterzuiveringsstation in Sint Antelinks. Tegen dat station is heel wat protest. De vzw 't Uilekot is nu begonnen met een e-mailactie naar Vlaams minister Hilde Crevits om de werken stil te leggen en er worden acties tegen de aanleg overwogen.

Het waterzuiveringsstation komt in een waardevolle vallei. Het Uileket heeft zich dan ook tien jaar lang, samen met de buurtbewoners en de gemeentelijke milieuraad van Herzele verzet tegen de komst ervan. De afdeling Water van de Vlaamse overheid noemde de bouw van het station zelfs gevaarlijk voor mogelijke overstromingen verderop. Daags nadien werd het advies herroepen, wat het Uilekot een vreemde zaak noemt.

Er werden tientallen bezwaarschriften tegen de plannen ingediend. Intussen loopt er nog steeds een procedure bij de Raad van State tegen de werken. Aquafin wacht dus niet tot er een uitspraak is om de werken aan te vatten, het risico nemend dat de grealiseerde werken terug dienen afgebroken te worden.  De milieuraaad van Herzele heeft alternatieven bepleit en zelfs technisch uitgewerkt. Deze alternatieven konden op de goedkeuring van de buurtbewoners rekenen.