Skip to content

johan van bever

advertentie

In Borsbeke is de gemeentelijke basisschool De Vlindertuin en de naastgelegen vroegere directeurswoning officieel in gebruik genomen. De oude directeurswoning werd grondig gerenoveerd. Enkele binnenmuren werden gesloopt. Er moet wel nog geschilderd worden, totnogtoe stonden de muren te vochtig. Het oude directeursgebouw wordt een buurthuis voor de palatselijke verenigingen. Op de volgedne gemeenteraad zal het gemeentebestuur van Herzele een gebruikersreglement ter stemming leggen. Vanaf dan kan het aan de verenigingen ter beschikking gesteld worden. De renovatie van het gebouw heeft zowat 450.000 euro gekost.

Tegelijkertijd werd het nieuwe kleuterblok in gebruik genomen. De kinderen zitten er sinds de eerste schooldag na de paasvakantie. Dit alles is de kers op de taart van de dorpskernherwaardering zei burgemeester Johan Van Tittelboom. Eerder werd al de kerkmuur gerestaureerd en werd het Kerkplein van Borsbeke heringericht.
Het gemeentelijk kleuteronderwijs in Borsbeke bestaat nu zes jaar. Sindsdien maakte men gebruik van containerklassen maar die werden te klein en men moest uitwijken naar de oude pastorij. Een nieuwbouw op de grond van het voormalige gemeentehuis bleek de beste oplossing. Het volgende werk is de heraanleg van de speelplaats.