Skip to content

johan van bever

advertentie

De Herzeelse filmproductie 'Land of the Heroes' heeft nu ook de 'Special Jury Price Human Image' op het Internationaal film festival van Bagdad gewonnen. Eerder deze week won deze Vlaamse kortfilm reeds de Jury Award Golden Short op het Sedicicorto Internationaal Film Festival Forli. In een half jaar tijd is dit reeds de zesde award die de film wegkaapt. Eerder werd ook al de hoofdprijs behaald op het prestigieuze film festival van Berlijn.

Ondertussen is de film bezig met een een tour langs de hele wereld met al ruim 40 festival selecties. Deze week is de film te zien in Katowice (Polen), maar ook in eigen land op het filmfestival van Gent.

Met zijn film grijpt de in Iraaks Koerdistan geboren regisseur Sahim Omar Kalifa terug naar zijn jeugdjaren toen hij zelf wapentuig ging zoeken op het slagveld. en supergefrustreerd was omdat er niets anders op tv was dan Saddam Hoesseins zegebulletins. Voor de opnames keerde de inmiddels in ons land wonende regisseur terug naar zijn geboortestreek Zakho aan de grens met Turkije.