Skip to content

johan van bever

advertentie
Jeugdgemeenteraad vraagt rond punt en zwembad
In Herzele is een nieuwe jeugdgemeenteraad samengesteld.

Op de eerste vergadering legde iedereen de eed af. Het komende jaar zullen de raadsleden in verschillende werkgroepen aan de slag gaan. Meteen werden ook al enkele vragen besproken. Zo is er een vraag naar meer dvd's in de bibliotheek. Bibliothecaris Paul Kellens benadrukt dat iedereen voorstellen mag doen en die worden dan meestal wel aangekocht.

Een opmerkelijke vraag kwam van Femke Ponnet. Zij klaagt de ononderbroken stroom auto's aan ter hoogte van de Schepenhuis. Kinderen raken er de straat nauwelijks over. Femke vraagt er een rond punt aan te leggen. Volgens schepen Rita Vandenoostende werd die vraag eerder al gesteld en zijn de meningen verdeeld. Vroeger was er al eens een rond punt maar dat werd afgeschaft. Het onderwerp zal nog eens op het schepencollege besproken worden. Volgens schepen Jo De Loor is daar onvoldoende ruimte om een behoorlijk rond punt aan te leggen. Vrachtwagens hebben immers een grote draaicirkel nodig.

De raadsleden van de gemeentelijke Basisschool van Herzele vragen een zwembad. Maar dat zal er niet meteen komen. Iedereen kan in Zottegem terecht om te zwemmen. Een zwembad aanleggen en onderhouden kost heel veel geld. Planologisch wordt het mogelijk gemaakt dat er ooit een zwembad in Borsbeke zou kunnen komen, maar dat is een realisatie op lange termijn.

Een leuk voorstel van Edona Trbunja is om een statige gemeentelijke boom aan te planten, ergens in Herzele. Lut De Ryck van de gemeentelijke sportdienst kondigde op de eerste raad aan dat er voor het speelpleintje in Ressegem voetbaldoelen besteld zijn. Die worden binnenkort geplaatst.