Skip to content

johan van bever

advertentie
3 straten heropend in Esse
Met een receptie voor de bewoners werden de heropening van Terbiest, de Speistraat en de Schipstraat In Sint-Lievens-Esse gevierd.

In deze straten waren dringend collectorwerken noodzakelijk om het regenwater van het afvalwater te scheiden. Later komt er in de Speistraat ook nog een waterzuiveringsinstallatie. De werken hebben 1,391 miljoen euro gekost, waarvan 10% door de gemeente werd betaald. Er kwamen nieuwe ondergrondse nutsleidingen, nieuwe openbare verlichting, nieuwe riolering, een nieuw wegdek en trottoirs.

Op uitdrukkelijke vraag van de bewoners werd het voorziene rechtse trottoir in de Speistraat vervangen door een parkeerstrook. De werken werden doorkruist door een strenge winter en Terbiest moest op het einde helemaal opnieuw geasfalteerd worden, want voor enkele maanden vertraging zorgde.

Schepen van Openbare Werken Jan Van Damme kondigde aan dat in november nog het verbindingsstraatje tussen de Speistraat en Schonderhage verbreed zal worden. Momenteel is dat baantje een tegel van 40 centimeter breed. Tegen volgende maand wordt dat een pad in dolomiet met een breedte van een meter.