Skip to content

johan van bever

advertentie
In Woubrechtegem is het dorpsrestaurant 't Hoefijzer open gegaan. Dit dorpsrestaurant moet een lage drempel hebben en voor een beter sociaal welzijn zorgen in Woubrechtegem. Sommige inwoners uit deze gemeente raken maar moeilijk naar het sociaal restaurant in Herzele omwille van een gebrekkig openbaar vervoer. Nu kunnen ze in eigen gemeente terecht voor warme maaltijden maar ook voor informatie met betrekking tot het OCMW en op termijn komt er een zitdag van de sociale dienst.

Vanaf nu kan men er elke dinsdag eten. Afhankelijk van het succes is het mogelijk dat er later meerdere dagen per week komen.  De maaltijden worden bereid door het OCMW. Wie er gebruik wil van maken, dient zich vooraf via het OCMW eetpasjes aan te schaffen. Er dient ook vooraf gereserveerd te worden.

Het normale tarief voor een maaltijd bedraagt 4 euro. Wie een beroep doet op het sociaal tarief betaalt 2 euro. De gemeente Herzele kocht en restaureerde de zaal. Dat gebeude met Europese subsidies. In de toekomst kunnen er ook culturele activiteiten in georganiseerd worden.