Skip to content

johan van bever

advertentie

KURT EECKHOUT WINT IN LEEUWERGEM
Kurt Eeckhout uit Herzele en aangesloten bij het MD-CT-Team uit Wetteren heeft zondagnamiddag in Leeuwergem de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften gewonnen. Na Deerlijk en Herzele is dit zijn derde zege van het seizoen.

Kurt Eeckhout uit Herzele was mee in een kopgroep van 15 renners. Samen gingen ze de finale in. In de slotronde demareerde Kurt Eeckhout, Marc Baeyens liet het gat vallen en Eeckhout kon solo met lichte voorsprong zijn derde zege pakken. ,,We gunnen elkaar graag iets'' zei Eeckhout na afloop van de koers ten overstaan van Marc Baeyens, zijn vaste trainingsmakker.
Op een gegeven moment zag het er nochtans slecht uit voor Eeckhout. Er waren dertig renners voorop en hij zat achteraan in een groepje, in een verloren positie. Samen met Koen Beeckman uit Landskouter wist hij zich toch nog vooraan de posteren. Dank zij zijn overwinning verstevigt Kurt Eeckhout ook zijn koppositie in de ,,honderd op honderd'', een regelmatigheidsrangschikking van het weekblad De Beiaard.
Kurt Eeckhout won met lichte voorsprong. Marc Baeyens werd tweede en Koen Beeckman derde. Andere streekrenners in de kopgroep waren Kris Vandermassen uit Herzele,  Pieter Muys uit Zottegem, Davy Van Damme uit Steenhuize en Bruno Van Wilderode uit Zottegem.