Skip to content

johan van bever

advertentie
Andres Pieters in de koers voor nieuwelingen in Borsbeke
In Borsbeke stond het weekend helemaal in het teken van het wielrennen. Het begon zaterdag met de nieuwelingen. Die wedstrijd werd gewonnen door Joeri Stallaert uit Lebbeke, dezelfde winnaar van afgelopen woensdag in Vlierzele.

Joeri Stallaert is in vorm. Woensdag won hij een machtsspurt in Vlierzele en ook nu weer was de aankomst bergop op de Molendijk. De wedstrijd ging de finale in met zeven koplopers. Zij reden het peloton op ruime achterstand. Joeri Stallaert was er bij en mocht spurten voor de overwinning. Bijna moest hij de duimen leggen voor Andres Pieters uit Dendermonde. Pas dank zij een laatste jump kon Stallaert nog voor Pieters over de finsih rijden. Pieters was nochtans de meest bedrijvige renner in de kopgroep. Halfweg koers was hij er zelfs alleen vandoor gegaan. Pieters was na de wedstrijd niet te spreken over de winnaar. Stallaert heeft niet meegekoerst en op het einde komt hij mij nog voorbij rijden klaagde Pieters.

De streekrenners lieten het afweten. Alleen Yannick D'Haese uit Gijzenzele heeft zich getoond. Hij was de eerste aanvaller in het begin van de wedstrijd, maar zonder steun was dat een onbegonnen zaak. D'Haese werd dan ook weer snel gegrepen door het peloton.

De beloftevolle Glenn Schoep, een andere streekrenner uit Bambrugge, bekeek de wedstrijd van aan de straatkant. Hij nam niet deel. Woensdag werd hij in Vlierzele na drie aanvalspogingen en een valpartij toch nog vierde. Schoep mikt zondag op de wedstrijd voor de beker van België in Bachte Maria Leerne.