Skip to content

johan van bever

advertentie

Sofie De Vuyst 4de in Erondegem

Sofie De Vuyst uit Hillegem is in Erondegem vierde geworden in de zesde en voorlaatste manche van de Lotto Cycling Cup.

Ze maakte deel uit van een kopgroep die zich vormde op 80 km van het einde. Haar grote concurrent voor het eindklassement, Liesbeth De Vocht maakte ook deel uit van die kopgroep. De kopgroep van 12 bleef voor de rest van de wedstrijd uit de greep van het peloton met daarin Eveleyn Arys, opgegroeid in Erondegem. Zij had de goede vlucht gemist.

Sofie De Vuyst 4de in ErondegemOp het einde hadden de leiders zowat twee minuten voorprong. Sofie De Vuyst telde twee punten achterstand op De Vocht en kon die in Erondegem goedmaken en de gele leiderstrui veroveren. Sofie liet zich echter kloppen in de sprint. De groepssprint voor de overwinning werd gewonnen door de Nederlandse Chantal Blaak voor de Luxemburgse kampioene Christine Majerus en Liesbeth De Vocht. Sofie De Vuyst werd vierde waardoor ze opnieuw een puntje moet prijsgeven. De beslissing over de eindzege valt tijdens de laatste manche in Breendonk.

Lensy Debboudt uit Strijpen werd 21ste, Evelyn Arys 28ste.

Lieselot Delcroix kwam vroeg in de wedstrijd zwaar ten val en werd met de ziekenwagen overgebracht naar het ASZ in Aalst.