Skip to content

johan van bever

advertentie
Toneel: Vreugd in Deugd bestaat 30 jaar
Het Toneelgezelschap Vreugd in Deugd uit Sint-Lievens-Houtem bestaat 30 jaar. Voor het jubileumstuk koos het gezelschap voor “De Blijde Begraving van Klakke Verdoest”.

Voor de jubileumvertoning keert Vreugd in Deugd terug naar het verleden. Het was dertig jaar geleden het eerste stuk dat vereniging bracht. In de afgelopen dertig jaar zijn 6 mensen uit het gezelschap overleden. De voorstelling is dan ook ter ere van die pioniers.

“De Blijde Begraving van Klakke Verdoest” is een stuk van Gaston Martens en wordt geregisseerd door Chris De Saveur. Het is een verhaal in de geest van de Paradijsvogels, een komedie over het wel en wee van de kleine man rond de vorige eeuwwisseling. Het begint allemaal wanneer Klakke Verdoest binnenkomt in een café en plots voor dood neervalt. Dan gaan de poppen aan het dansen.

Wat er nu eigenlijk aan de hand is met Klakke Verdoest is te zien in zaal Sint-Michaël in de Kloosterstraat van Sint-Lievens-Houtem op zaterdag 19 december om 19.30 uur, op zondag 20 en vrijdag 25 december om 19 uur en op zaterdag 26 december om 19.30 uur.

Een kaartje kost 6 euro in voorverkoop en 7 euro aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar betalen de halve prijs. Reserveren kan bij Christiane De Landsheer, telefoon 053/63.12.75.

Na de voorstelling mogen de toeschouwers nog even blijven voor een verrassing.