Skip to content

johan van bever

advertentie
Nieuwe asfalt in Bavegem en Vlierzele 
Het gemeentebestuur van Sint-Lievens-Houtem plant verbeteringswerken aan enkele wegen.

De asfaltbetonverharding in de Louis Paul Boonstraat in Vlierzele is sterk verweerd en op verschillende plaatsen zijn de betongreppels naast de rijweg verzakt en gebroken. Daar wil de gemeente de weg overlagen met nieuwe asfalt. De kostprijs wordt geraamd op 26.704 euro.

Ook in de doodlopende Dreefstraat in Bavegem is de wegverharding verzakt, ondermeer veroorzaakt door de aanleg van nutsleidingen. De gemeente ontving over de staat van de weg al klachten van bewoners. Ook daar wordt de weg overlaagd met nieuwe asfalt, wat 12.779 euro zal kosten.

De Afdeling Wegen en Verkeer van zijn kant plant saneringswerken aan de brug over de E40 aan Ossenbroek in Oordegem. Ossenbroek grenst aan de Benedenstraat in Bavegem. Ook deze wegverharding is sterk verweerd en de gemeente Sint-Lievens-Houtem wil van de werken in Oordegem gebruik maken om in dezelfde beweging ook de Benedenstraat aan te pakken. De gemeente Lede is in dit dossier bereid om als opdrachtgever op te treden. De kosten voor de werken in Bavegem zullen natuurlijk wel door Sint-Lievens-Houtem moeten gedragen worden.