Skip to content

johan van bever

advertentie
Fase 3 Collector Molenbeek begint
Half september starten in Sint-Lievens-Houtem de werken aan de Collector Molenbeek fase 3. In dat project zal er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden in Hauwerzele, Blareveld en Nederweg.

Dankzij dit project kan het afvalwater van 5.400 inwoners aansluiten op het waterzuiveringnetwerk. Na uitvoering van alle werken die in Sint-Lievens-Houtem en in de buurgemeenten Bavegem, Letterhoutem en Vlierzele op stapel staan of in uitvoering zijn, zal het afvalwater van zo’n 9.000 inwoners verzameld en gezuiverd kunnen worden in de zuiveringsinstallatie in Bavegem.

Aangezien Hauwerzele, Blareveld en de Nederweg een gescheiden stelsel krijgen, betekent dit dat aan de betrokken bewoners gevraagd wordt hun afval- en regenwater gescheiden aan te bieden. De werken op privaat terrein zijn ten laste van de eigenaars. Er is wel een tegemoetkoming voorzien. De gemeente Sint-Lievens-Houtem en TMVW bieden de eigenaars van de betrokken percelen ook de mogelijkheid om gratis een studie van de afkoppelingen te laten opmaken en zich bij de uit te voeren werken te laten begeleiden door een afkoppelingsdeskundige.

Naast de vermelde straten zal er ook in de Monseigneur Meulemanstraat gewerkt worden, zij het enkel plaatselijk ter hoogte van de Molenbeek, in het weiland tussen Hauwerzele en de Meulemanstraat en verder in de weilanden richting Schoolstraat en Nederweg 

Als alles vlot verloopt, zullen de werken precies één jaar in beslag nemen.