Skip to content

johan van bever

advertentie
In Sint-Lievens-Houtem is er nu de ‘Zonnegemse Zotwandeling’. Dat is een initiatief van Route42, het samenwerkingsverband van de bibliotheken Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Deze zogenaamde ‘digiwandeling’ is een tocht die men kan maken met een door GPS geleide wandelingen via de smartphones.

Onderweg kan men filmpjes bekijken of uitleg horen over de plek waar de wandelaar op dat moment is. In elk van de zes gemeenten van het werkingsgebied komt er zo’n digiwandeling. Zottegem beet de spits af en nu was het de beurt aan Sint-Lievens-Houtem.

In Sint-Lievens-Houtem werd een gezinswandeling uitgewerkt rondom het Natuureducatief Centrum De pastorie in Zonnegem. Een ludieke figuur, de Zonnegemse Zot begeleidt de deelnemers langs de mooie wegeltjes van Zonnegem en stelt vraagjes over wat men te zien krijgt. De kinderen moeten de vragen beantwoorden vooraleer ze de wandeling kunnen verder zetten.

In de bibliotheek zal een Smartphone ter beschikking worden gesteld, maar ook het NEC zelf zal een aantal toestellen extra aankopen om de wandeling in een latere fase te kunnen aanbieden aan groepen kinderen die in klasverband het NEC bezoeken.