Skip to content

johan van bever

advertentie
Silke Beerens uit Sint-Lievens-Houtem lanceert zaterdag met de Youth Board een online spel rond de Millenniumdoelstellingen. Youth Board is de jongerenwerking van Plan België.

Silke volgt momenteel humane wetenschappen aan het Koninklijk Atheneum in Zottegem. Ze is lid van de Youth Board, de jongerenwerking van de NGO Plan België. Op zaterdag 11 september lanceren zij een online spel ‘Trek je Plan’, bedoeld om jongeren de Millenniumdoelstellingen te leren kennen.

In het spel speelt men een dorpshoofd uit Benin en moet men ideeën ontwikkelen om de internationale doelstellingen te halen. Aan het spel is een wedstrijd verbonden waarbij een reis naar Benin te winnen valt, samen met een reportageploeg van JIM tv.

Youth Board bestaat uit 18 vrijwilligers, afkomstig uit heel Vlaanderen. Ze zijn tussen de 14 en 18 jaar oud en samen met Plan België maken ze leeftijdsgenoten warm voor kinderrechten in het Zuiden. 

Het online spel wordt gelanceerd op zaterdag 11 september tijdens de Wachtnacht in Gent, een evenement rond Millenniumdoelstellingen.