Skip to content

johan van bever

advertentie
Mountainbikenetwerk Zuid-Oost-Vlaanderen geopend
In Sint-Lievens-Houtem is het mountainbikenetwerk Zuid-Oost-Vlaanderen geopend.

De provincie heeft 35 permanente routes en dat is meer dan genoeg zegt Tanja Moens van Bloso. Daarom werd gekozen om over te stappen op het maken van netwerken. In het netwerk van Zuid-Oost-Vlaanderen zijn 11 gemeenten betrokken. Het zijn Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

Het doel is een groot netwerk voor de ganse provincie te maken. Het netwerk Waasland werd al geopend en nu is Zuid-Oost-Vlaanderen de tweede van in totaal zes. Later volgen Meetjesland, Schelde Durme en Leiestreek.  Tegen 2015 moet het netwerk gans de provincie bestrijken, kondigt gedeputeerde van Sport Hilde Bruggeman aan. Alle trajecten werden zorgvuldig geselecteerd met respect voor de natuur.

Het mountainbikenetwerk Zuid-Oost-Vlaanderen heeft een totale afstand van 490 kilometer. De gebruikelijke startplaatsen per gemeente met een permanente route blijven bestaan. Er zijn twee extra startplaatsen bijgekomen. In het provinciaal domein De Gavers in Geraarsdbergen kan men mountainbikes huren en een andere nieuwe startplaats is de sporthal van Lierde. Voor Sint-Lievens-Houtem is dat het sportcentrum in de Fabriekstraat en voor Herzele sportcentrum De Steenoven in de Kerkkouter.

Het provinciebestuur laat ook netwerkkaarten maken. Daarop staan alle basisgegevens. De kaarten zijn binnen afzienbare tijd te koop op de sportdiensten en de toeristische diensten van de 11 gemeenten.