Skip to content

johan van bever

advertentie
Op dinsdag 19 oktober om 20 uur organiseert Aquafin in CC De Fabriek in de Fabriekstraat een informatievergadering over de rioleringswerken in Sint-Lievens-Houtem, meer bepaald het project “ Riolering Edgard Tinelstraat–Langeveld“. Dank zij dit project kunnen nog eens 2.600 extra inwoners aansluiten op de waterzuiveringsinstallatie, met als doel de waterkwaliteit van de Molenbeek te verbeteren. 

Dit project heeft betrekking op de Hofkouter, Eiland, Doelstraat, Markt, Tinelstraat en Fabrieksstraat.

De bewoners krijgen de mogelijkheid om een gratis afkoppelingsstudie te laten maken en zich te laten begeleiden bij de uitvoering van de afkoppelingswerken. De werken op privaat terrein zelf zijn in principe ten laste van de eigenaar, maar het gemeentebestuur heeft beslist een deel van deze kosten mee te zullen dragen.

De werkzaamheden starten op maandag 15 november. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zal de aannemer in verschillende fasen werken. Tijdens de eerste 2 fasen vindt in een deel van Eiland een archeologisch onderzoek plaats. Na opbraak van de wegenis zal de aannemer verder werken in een deel van de Hofkouter tot aan de Schoolstraat. Na het archeologisch onderzoek kan hij dan terug verder werken in Eiland.

Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2012.