Skip to content

johan van bever

advertentie
Er is ingebroken in de wereldwinkel van Sint-Lievens-Houtem en in ’t Uilekot in Herzele. Een vrijwilliger kwam bij het binnenkomen tot die ontdekking. De feiten moeten gepleegd zijn in de periode tussen dinsdagavond 22 februari om 21.30 uur en tot en met woensdag rond 14.45 uur. Wie iets gezien heeft, kan dat melden bij de lokale politie. De vrijwilligers van de wereldwinkel van Sint-Lievens-Houtem vinden het heel spijtig dat de kassa is gestolen maar laten zich niet ontmoedigen. Het is de eerste keer in 15 jaar werking dat er inbrekers over de vloer kwamen.

Dezelfde nacht werd er via een verandadak voor de derde keer in één maand ook ingebroken in de lokalen van vzw ’t Uilekot én Oxfam Wereldwinkel aan de Groenlaan in  Herzele. Vermits er geen geld ter plaatse bewaard wordt, konden de dieven enkel aan de haal gaan met wat muntjes. Er is wel veel schade en de inzet van tientallen vrijwilligers is besmeurd.

Vzw ’t Uilekot en OWW Herzele vragen de bewoners mee een oogje in het zeil te houden. Aan de politie vraagt de vzw om een actieplan tegen inbraken in non-profitorganisaties op te zetten en om meer politiemensen te voorzien in de verschillende deelgemeenten. Die vraag stelde gemeenteraadslid Filip De Bodt eerder ook al eens in de gemeenteraad van Herzele.