Skip to content

johan van bever

advertentie

In Sint-Lievens-Houtem vraagt gemeenteraadslid Tom De Meyer dat het verzakkende huis aan de Wittinck zo snel mogelijk afgebroken wordt. Het is een gevaar voor de omwonenden en de spelende kinderen. Burgemeester Lieven Latoir is ook die mening toegedaan maar zegt dat er niets kan gebeuren omwille van het juridische getouwtrek in de zaak.

Het probleem sleept intussen al drie jaar aan en een aanpalende woning dreigt nu ook meegesleurd te worden. Omdat de eigenaar niet de middelen heeft om de woning af te breken wil de gemeente de woning laten afbreken en de kosten voorschieten in afwachting van een juridische uitspraak over de aansprakelijkheid. Maar telkens als er bijna een akkoord is bereikt, is er een van de betrokken partijen niet akkoord is wordt er uitstel gevraagd.

De eigenaar stelde de gemeente verantwoordelijk voor de verzakking omdat volgens hem wegenwerken aan de basis lagen van het probleem. De expert van de gemeente wijt de verzakking echter aan een dompelpomp in de kelder van de woning. Die zou samen met het grondwater ook zand hebben weggezogen onder de woning.

Intussen werd een gerechtelijk expert aangesteld en die zegt dat de woning gecontroleerd afgebroken moet worden zodat de precieze oorzaak aan het licht komt. Op dit ogenblik heeft het gerecht nog geen groen licht gegeven voor de afbraak