Skip to content

johan van bever

advertentie
BLID, de Belgische Landelijke Inspectiedienst, uit Sint-Lievens-Houtem doet een oproep aan het gemeentebestuur om zwerfkatcoördinatoren toe te staan. 'Er zijn mensen die zich het lot van zwerfdieren aantrekken en hen voedsel geven' legt voorzitter Dirk Blanchart uit. 'Volgens het politiereglement is dat echter verboden. Wanneer men zwerfkatten onderhoudt op bepaalde plaatsen, zwermen ze niet uit.

'De ervaring leert dat wanneer de zwerfkatten voedsel krijgen, ze geen vuilniszakken kapot krabben. Probleem is dat deze mensen geviseerd worden door buurtbewoners die het niet op zwerfkatten begrepen hebben'.

Die buurtbewoners hebben een stok achter de deur en kunnen klacht neerleggen omdat het voederen van de dieren in het politiereglement verboden is. Zwerfkatten worden gevangen, gesteriliseerd en teruggezet.  Maar gesteriliseerde katten blijven ook honger hebben. Daarom vraagt BLID alle gemeentebesturen om aan de hand van zwerfkatcoördinatoren, vrijwiligers, toe te staan dat de dieren op bepaalde plaatsen voeding en onderdak krijgen.