Skip to content

johan van bever

advertentie
De U6 van Voetbalclub Eendracht Houtem, dat zijn de kleine voetballertjes jonger dan zes jaar, mogen niet meer voetballen op het veld naast rusthuis Ter Kimme. Ze hielden training in de wijk.

Het grasveld is eigendom van het OCMW van Gent en wordt gepacht door een landbouwer. Vorig jaar liet de landbouwer een stuk braak liggen. Er werd gras op gezaaid en dat werd een ideaal voetbalterreintje voor de kleinste voetballertjes. Die spelen hun wedstrijden op een kleinere oppervlakte. Ze konden er ook hun trainingen doen.

Mooie liedjes duren niet lang en sinds donderdag mogen ze er niet meer op. Na klachten van buren verbiedt het OCMW Gent dat het terrein nog betreden wordt. 2 buurtbewoners van de achterliggende wijk, wiens tuin paalt aan het voetbalterrein, verzetten zich tegen het gebruik van het voetbalveld.

Er zijn klachten dat er tegen hun afsluiting gewaterd wordt. Er werd zelfs een gras in brand gestoken. Dit vandalisme heeft volgens de club niets met het voetbal te maken. Dat zijn kinderen of jongeren uit de buurt. Als protest hielden de U6 een training op straat.

Volgens de club kunnen de kinderen niet uitwijken naar het veld van Letterhoutem omdat de accomodatie er niet toereikend is en er dan bovendien extra vrijwilligers gevonden moeten worden om er de kantine te bemannen.