Skip to content

johan van bever

advertentie
Glenn Schoep strandt op 4de plaats in Vlierzele
In de wielerwedstrijd voor nieuwelingen in Vlierzele strandde Glenn Schoep op een vierde plaats. De jonge renner uit Bambrugge was meermaals in de aanval gegaan maar het peloton liet hem niet begaan.

De wedstrijd ging de finale in met zeven koplopers. Zij hadden op 20 km van de aankomst ruim een halve minuut voorrsprong. Onder hen twee streekrenners. Dat waren Glenn Schoep uit Bambrugge en Andres Saelens uit Sint Lievens Houtem. Het was een veelbelovende ontsnapping maar naarmate het einde naderde keek iedereen naar iedereen en de samenwerking verwaterde. Het peloton maakte in een mum van tijd de achterstand weer goed. In de slotronde probeerde Glenn Schoep tot txwee keer toe alleen weg te geraken maar hij werd telkens weer gegrepen. Uiteindelijk kwam het tot een machtsspurt op de bergop lopende laatste rechte lijn van Uilebroek.

Joeri Stallaert uit Lebbeke won de sprint voor Bram De Voldere uit Dentergem en Jonathan Breyne uit Moeskroen. Glenn Schoep kwam als vierde over de meet. Gregory Put uit Lierde werd zesde, Gianni Cooman uit Oordegem negende en Stef Ponnet uit Oordegem veertiende.