Skip to content

johan van bever

advertentie
Bavegem/Herzele - Kurt Eeckhout van het MD-CT-Team uit Wetteren, wat staat voor Meesters Dakwerken - Café Tonneke, heeft in Bavegem de wielerwedstrijd voor elite zonder contract gewonnen. De vreugde werd getemperd door een klacht van een Chileense renner tegen de ploeg.

Kurt Eeckhout uit Herzele boekte hiermee zijn vierde overwinning van het seizoen. Hij was van meet af aan in de aanval, in een kopgroep van vijf en in het gezelschap van zijn trainingsmakker Marc Baeyens uit Bambrugge en streekrenner Jurgen De Deyn uit Wichelen. De vijf bleven tot op het einde vooruit. Op het einde viel de kopgroep nog in drie stukken uiteen na aanvalspogingen van Kurt Eeckhout. Eeckhout kwam na een aanval in de slotkilometer als eerste over de meet, op korte afstand gevolgd door Marc Baeyens. Even later werd Stijn Minne derde. Jurgen De Deyn pakte de vierde plaats voor Torres Cabrera. Steven Lauwers uit Zottegem werd zevende, Koen De Bosscher uit Kalken elfde.Het was een gedroomde wedstrijd zei Eeckhout achteraf. Meteen na de start werd een kopgroepje gevormd met goede renners. Er werd goed rondgedraaid en de rest kwam nooit meer terug. Met Marc Baeyens werd in de finale om beurt gedemarreerd. Voor Eeckhout telt deze overwinning dubbel. Hij woonde 26 jaar in Bavegem en was vooraf heel zenuwachtig. Naar eigen zeggen bezocht hij voor de wedstrijd vier keer het toilet. Nu zet Kurt Eeckhout zijn zinnen op wat anders want hij gaat op reis.
Tijdens de wedstrijd kwam een Chileense renner ten val. Het slachtoffer beweerde dat hij ten val gebracht werd door een renner van het MD-CT-team maar zag alleen het truitje van de bewuste renner.  Er werd prompt klacht neergelegd bij de Wielerbond. Na afloop van de koers moest iedere deelnemer uit de ploeg zich melden om de ,,dader'' te identificeren.