Skip to content

johan van bever

advertentie
kampioenen in Houtem
In Sint-Lievens-Houtem werden zes sportploegen en een individuele atleet gehuldigd.

Twee ploegen onder hen speelden eigenlijk vorig jaar kampioen maar het gemeentebestuur had hen toen vergeten uit te nodigen. Dit werd tijdens deze huldiging rechtgezet.

Twee ploegen vielen in de prijzen: voetbalclub Eendracht Houtem en basketbalploeg Allgro Houtem. De basket en het voetbal in Houtem zijn intensief bezig met jeugdwerking en dat tilt de jeugdopleiding op een hoger niveau prees schepen van Sport Jo Vermeulen. Nog volgens de schepen wil de gemeente daar graag blijven aan meewerken.

De uefa’s U13 en U17 van Eendracht Houtem beten de spits af. De dames van Allgro Houtem speelden kampioen in tweede landelijke van het basketbal en de mannen van Allgro Houtem B promoveerden dank zij de eindronde van 4de naar 3de provinciale. Zij waren weliswaar geen kampioen maar de gemeente had nog voldoende medailles over.

De twee ploegen die vorig jaar door een vergetelheid nu wel gehuldigd werden, waren de uefa’s U13 van Eendracht Houtem en de dames van dezelfde club die kampioen speelden in tweede provinciale.

Tenslotte was er nog Bram Eloot, de eerstejaars kadet uit Vlierzele, die in de atletiek verschillende medailles behaalde, waaronder een gouden in het verspringen.

 Image Image

Image 

Image  Image