Skip to content

johan van bever

advertentie
Eneco Tour in Houtem
Op zaterdag 21 augustus strijkt de Eneco Tour neer in Sint-Lievens-Houtem.

Dan wordt op het Marktplein de start van de vierde etappe gegeven. De Eneco Tour is een UCI Pro Tour wielerronde in Nederland en België. De rittenwedstrijd start op dinsdag 17 augustus in Steenwijk en eindigt op dinsdag 24 augustus in Genk.

De start van de rit in Sint-Lievens-Houtem is voorzien rond 11.30 uur. Het marktplein wordt dan omgetoverd tot rennersdorp. Men kan er van dichtbij kennis maken met wielervedetten zoals titelverdediger Edvald Boasson Hagen, Jurgen Van Den Broeck en Jens Voight maar ook met streekrenners zoals  Staf Scheirlinckx, Robbie McEwen en Kevin Van Impe.

Na een geneutraliseerde ronde via de Edgard Tinelstraat, Fabriekstraat, Krabbenijk, Dries, Keiberg, Nederweg, Wettersesteenweg, Monseigneur Meulemanstraat en Paardenmarkt wordt na de passage op het Marktplein de definitieve start gegeven richting aankomstplaats in Roermond.

Omwille van dit wielerevenement worden enkele parkeer- en verkeersmaatregelen genomen. Vanaf zaterdagochtend om 6 uur worden het Marktplein en de straten voor de lokale ronde een parkeervrije zone. Vanaf 10 uur worden die ook verkeersvrij.

Vanaf 12 uur worden alle maatregelen terug opgeheven. Daarna kan de wekelijkse markt zijn gewone gang gaan.