Skip to content

johan van bever

advertentie
Enecorenners erg in trek
Op het Marktplein van Sint-Lievens-Houtem vertrok zaterdagmiddag de vierde etappe van de Enecotour.

ImageDat lokte zoals verwacht heel wat volk naar de rennersbussen en de rennersvoorstelling. De bussen van de Belgische ploegen Omegapharma-Lotto en Quickstep waren het meest in trek. Mario Aerts maakte er een praatje met de fans. Belgisch kampioen Stijn Devolder werd belaagd door fans die een foto wilden nemen. Hij kwam de bus uit, ging snel zijn vriendin groeten, en reed meteen door naar het podium.

ImageDe jonge supporters renden van bus naar bus op jacht naar handtekeningen. Intussen werd gewezen streekrenner Serge Baguet op het podium geroepen om er verenigd te worden met een renner waar hij jarenlang mee bij Lotto reed: Mario Aerts. Mario kreeg een herdenkingspakket met een fles Livinusbier en een boek van de winterjaarmarkt. Jammer dat de fles even later door de verpakking schoot en tegen de stenen van het marktplein uit elkaar spatte. Ook Robbie McEwen kreeg als streekrenner ook een cadeautje.

ImageHet was een mooie dag voor Sint-Lievens-Houtem beaamde Baguet de speaker. Baguet vond het plezant om al zijn oud collega’s terug te zien maar het kriebelt niet om ook terug in het peloton te stappen.

Dit evenement toonde aan dat het marktplein van Houtem zich uitstekend leent voor de start van een profwedstrijd. Er is voor alles voldoende ruimte. De leden van het wielercomiteit Bavegem hielpen mee in de organisatie van het evenement.