Skip to content

johan van bever

advertentie
E. Houtem - Racing Wetteren Kwatrecht 1-1
Zaterdagavond is in 2de provinciale de topper Eendracht Houtem-Racing Wetteren Kwatrecht gespeeld. Het werd een spektakelmatch.

Beide ploegen wonnen de week voordien hun openingswedstrijd. Wetteren nam met 3-0 de maat van HO Kalken terwijl Houtem op het veld van Winnik met 0-4 zegevierde. De inzet van de wedstrijd was het behoud van de koppositie in het algemeen klassement.

Meteen van bij de start van de wedstrijd werd behoorlijk wat energie verbruikt met snel voetbal. Het leverde in de eerste helft geen doelpunten op, wel enkele goede kansen.

E. Houtem - Racing Wetteren Kwatrecht 1-1Houtem opende de score na 51'. Yves Verstrepen liep op het ogenblik dat de bal de diepte ingestuurd werd buitenspel. Bert Souffriau niet. De bal ging naar Souffriau die doelman De Smet versloeg. Het geldige doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Houtem kreeg meteen erna een nieuwe tegenslag te verwerken toen Bert Souffriau een tweede gele kaart kreeg en ook Klaas Wille tegen een tweede gele karton aan liep. Houtem moest een half uur met 9 verder.

Wetteren duwde door en kwam op voorsprong na 68'. Een afgeweken schot van Jonas Haentjens verdween in de linkerhoek: 0-1.

Houtem slaagde er in om gelijk te maken na 77'. Een overtreding op Marijn De Paepe leverde een strafschop op. Jelle De Päuw zette die succesvol om.