Skip to content

johan van bever

advertentie
Houtem huldigt zijn kampioenen
In Sint-Lievens-Houtem werden zondag de kampioenen gehuldigd. Het is een goed jaar geweest want er zijn drie Belgisch kampioenen en zelfs een wereldkampioen.
Houtem huldigt zijn kampioenenMarc Vervondel (foto) uit Letterhoutem werd Belgisch kampioen, Beneluxkampioen en wereldkampioen wielrennen in de VWF categrorie E. Julien De Winne uit Sint-Lievens-Houtem werd Belgisch kampioen tapbiljart bij de veteranen en Quinten Van Den Bossche uit Bavegem werd Belgisch kampioen motorcross bij de juniors open (foto).
De familie Van Lancker uit Vlierzele heeft drie kampioenen. De zussen Ina, Jana en Kelly werden elk in hun atletiek-discipline provinciaal kampioen. Ina bij de benjamins op de 60 meter, het hoogspringen en in de 4 X 60 meter, Jana bij de pupillen op de 4X60 meter en Kelly bij de miniemen op de polsstok en de 4X60 meter.
De miniemen van voetbalclub Eendracht Houtem werden afgelopen seizoen kampioen in hun reeks.
Tenslotte bleken er op de Special Olympics in Nijvel heel wat streekgenoten te lopen. Jurgen Verbruggen uit Sint-Lievens-Houtem haalde zilver in het verspringen zonder aanloop en zilver in het softbalwerpen.
Tijdens de huldiging was er ook een grote delegatie van Huize Vanderschueren uit Sint-Lievens-Houtem. 9 bewoners namen deel aan de Special Olympics. Ze kregen allemaal een trofee uit handen van Serge Baguet.