Skip to content

johan van bever

advertentie
Op woensdagavond 3 mei nodigt Markant Oosterzele alle vrouwen uit voor een 2de Markante winkelroute, ditmaal in Scheldewindeke. 


Tussen 15 en 22 september zal Mathias Holvoet uit Wevelgem het kanaal overzwemmen. Hij doet dat ten voordele van Mathis Fovel (9) uit Moortsele.
Mathis lijdt aan de ziekte van Duchenne. 'Dat is een spierziekte' legt mama Els De Geyter uit. 'Tegenwoordig komt ALS veel in het nieuws en er wordt ook veel gedaan voor onderzoek naar kanker. Maar de ziekte van Duchenne is vrij onbekend. Het is ook een aandoening waarbij de spieren van de patiënt aftakelen. De levensverwachting is 25 tot 30 jaar. Het komt wel vrij veel voor want uit cijfers blijkt dat 1 op de 3.500 jongens het heeft. Het is heel uitzonderlijk dat het bij meisjes toeslaat'.

Op donderdag 10 november om 20 uur vindt in de bib van Oosterzele een lezing plaats over 'De archieven van de Judeocide in België'

De Leefschoolaan de Keiberg  in Oosterzele bestaat 20 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 17 mei van 11 tot 18 uur. Er is een speelgoedmarkt, een duurzame markt met een kledingbeurs voor kinderen en volwassenen, een aperitiefconcert, BBQ, optredens door de kinderen en als afsluiter om 17.20 uur een “special act” door de leerkrachten.
Arthur Geesing speelt 'Wolfje' op zondag 8 februari om 10 uur in GC De Kluize in Oosterzele. Wie dat wil, kan vooraf ontbijten.

Theaterbewerking van Nelle, de heks van Cruysem, in Oosterzele in premièreDe theaterbewerking van het jeugdboek 'Nelle, de heks van Cruysem' van Marc De Bel gaat in première in Oosterzele. Acteurs Kurt Defrancq en Els Trio bereidden de voorstelling maandenlang voor in GC De Kluize in Oosterzele. Na de première gaat Nelle op tournee door Vlaanderen. Nele, de heks van Cruysem is een meeslepend historisch avonturenverhaal, gedeeltelijk gebaseerd op waar gebeurde feiten. Marc De Bel legde dit boek, samen met enkele andere voor aan acteur Kurt Defrancq met de vraag er voor theater iets creatiefs mee te doen. Defrancq vond het verhaal van Nelle een uitdaging en contacteerde Els Trio om samen te werken. Zij maakten een voorstelling voor kinderen van 12 tot 14 jaar, maar ook volwassenen zullen heel wat plezier aan het stuk beleven.