Skip to content

johan van bever

advertentie
Christine Van Imchoot uit Oosterzele heeft haar tweede kookboek voorgesteld: 1 x koken, 3 x eten.
Het is na Food & The City het tweede boek van Christine, eveneens uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo. De gerechten in het boek zijn gebaseerd op 'overschotjes' na het maken van een hoofdgerecht. Met die restjes kunnen andere dingen klaar gemaakt worden, zoals een salade of een soep. Dat kan dan later als tussendoortje dienst doen want een mens heeft in zijn drukke leven niet altijd de tijd om te gaan koken. 'Ik hou er niet van om restjes weg te gooien en twee dagen na elkaar dezelfde maaltijd klaar maken, kan saai zijn. De eerste keer kook je ruim voldoende waardoor je nog twee eenvoudige gerechten kunt bereiden'. Het boek is vanaf 2 mei te koop aan 15,99 euro in alle boekhandels en online. Tijdens de voorstelling werd aandacht gevraagd voor het door een aardbeving getroffen Nepal. Tijdens de fotoshoot voor het boek droeg Christine kleren en juwelen uit een winkel in Gent. De oprichter ervan is afkomstig uit Nepal en laat de producten uit de winkel daar ook maken. Op die manier richtte hij er een eigen eco-fairtrade-label op. De producten worden daar duurzaam gemaakt, aan eerlijke tarieven aangekocht en in Gent verkocht. Met de opbrengsten steunt hij ook een weeshuis in Nepal. Vanuit dat weeshuis kwam het droevige nieuws dat al zeker drie kinderen de aardbeving niet overleefden en dat er nog verschillende vermisten zijn, zowel kinderen als medewerkers. De aanwezigen op de boekvoorstelling konden een vrijwillige bijdrage leveren ten behoeve van het hulpfonds voor Nepal.