Skip to content

johan van bever

advertentie
Scholen hebben uitstekende pestactieplannen
7 van de 8 scholen in groot-Oosterzele dienden een pestactieplan in naar aanleiding van ,,Geef een positief signaal’’, een project tegen zinloos geweld van de gemeentelijke gezins- en welzijnsraad van Oosterzele.
De meeste scholen hadden al zo’n plan en nu werden die voorgelegd aan een jury. In elk plan werd heel wat teruggevonden over geweldloze communicatie. Er staan overal maatregelen in om een einde te maken aan pesterijen, treiterijen en lichamelijke geweldplegingen op school. Over één plan was de jury unaniem om als winnaar aan te duiden maar dat doet niets af van de kwaliteiten van de andere plannen. Het plan van de Vrije Basisschool Scheldewindeke wint. ,,Het getuigt van een jarenlange inzet rond de problematiek'' citeerde schepen Marleen Verdonck uit het juryverslag.
De winnaar kreeg een boekenbon van 110 euro en elke deelnemende school kreeg het educatief vlinderspel, ontworpen door de vzw Tegen zinloos geweld. De Gezins- en Welzijnsraad kocht daarenboven vier vlindertegels. Twee ervan kregen al een plaats: aan de ingang van de sporthal en de bibliotheek.
600 kinderen, verdeeld over 38 klassen, maakten tekeningen welke in de bibliotheek werden opgehangen. Op de slotdag werden de positieve signalen van de kinderen en de Oosterzeelse jeugd met drie reuzenballonnen de lucht in gestuurd.