Skip to content

johan van bever

advertentie
De klusjesdienst van het OCMW, zoals die begin dit jaar was aangekondigd in het lokaal sociaal beleidsplan, gaat nu echt van start. Het OCMW heeft de functie van klusjesman of -vrouw vacant verklaard. Er is ook een reglement opgemaakt. Dat bepaalt wat de klusjesman al dan niet mag doen.
De klusjesdienst is bestemd voor ouderen vanaf 80 jaar. De klusjesman kan bij hen thuis kleine werkjes opknappen. Het moet gaan om werkjes die de leefomgeving of de woonkwaliteit van de betrokkene op peil houden of verbeteren. De klusjesdienst mag echter geen concurrentie zijn van de commerciële sector. Wekelijks terugkerende of omvangrijke werken mag de klusjesman niet uitvoeren. Werken aan nutsleidingen of het herstellen van electrische apparaten mag evenmin.
In Oosterzele wonen 636 tachtigplussers. Niet elke tachtigplusser woont nog thuis zodat slechts een deel van hen een beroep kan doen op de dienst. Wanneer de klusjesman niet op verplaatsing is kan hij werk opknappen in en rond het OCMW-gebouw.
Het OCMW zal nu ook het nodige werkmaterieel aankopen opdat de klusjesman aan de slag kan. Het is nu wel eerst nog wachten op kandidaten om de vacature in te vullen.