Skip to content

johan van bever

advertentie

Gijzenzele is Dorp met Toekomst
31 Vlaamse dorpen, waaronder Gijzenzele, mogen zich ‘Dorp met toekomst’ noemen.

De provinciale jury’s van de Vlaamse prijs ‘Dorp met toekomst’ selecteerden ze uit de in totaal 93 ingeschreven acties. De 31 dorpen krijgen elk tot 2.500 euro steun om hun actie uit te voeren. Bovendien maken zij allemaal kans op het exclusieve dorpsfeest van 10.000 euro.

De Vlaamse prijs ‘Dorp met toekomst’ wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd door de Landelijke Gilden samen met Cera, de Vlaamse overheid, Nest, De Zondag en De Weekkrant/De Streekkrant. 

Het doel van de prijs is om dorpsbewoners aan te zetten om zelf de handen uit de mouwen te steken en zo samen de leefbaarheid van het dorp te verbeteren. Dat hoeft niet met grootse projecten te gebeuren, maar met kleinschalige acties, gedragen door verschillende verenigingen en vrijwilligers uit het dorp.

Van de zes geselecteerde Oost-Vlaamse projecten heeft ook Gijzenzele het gehaald. Gijzenzele werkte een project uit rond religie in het Dorp. Er waren in totaal 19 Oost-Vlaamse inzendingen. De Groenbuiken van Scheldewindeke haalden het niet.