Skip to content

johan van bever

advertentie
Burgemeester Johan Van Durme, die aangeklaagd wordt voor een verkeersongeval ter hoogte van de wegversmalling in de Reigerstraat in Oosterzele, krijgt steun van Kurt De Loor uit Zottegem. Kurt De Loor is Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van de commissie voor Binnenlandse aangelegenheden, Bestuurszaken, Institutionele en Bestuurlijke Hervorming en Decreetsevaluatie.

Omdat het om federale materie gaat kan de Vlaamse regering de wet niet veranderen. Daarom heeft de commissie waarvan De Loor voorzitter is een resolutie gestemd om er bij de federale regering op aan te dringen om snel tot een oplossing te komen.

Het kan niet dat een burgemeester verantwoordelijk gesteld wordt voor een verkeersongeval waarin hijzelf niet betrokken is zegt De Loor. Dat is een slechte zaak voor de politiek. Volgens De Loor moet een burger wel in staat blijven om zijn recht te doen gelden maar mag dat niet ten koste gaan van een mandataris. Het is de gemeente die aansprakelijk gesteld moet kunnen worden en geen burgemeester of schepen persoonlijk.