Skip to content

johan van bever

advertentie
Oosterzele sloopt woning voor uitbreiding parking
In Oosterzele is het huis op de hoek van de Groenweg met de Keiberg afgebroken.

De woning was enige tijd geleden door de gemeente Oosterzele verworven met de bedoeling na het slopen de parking op de hoek van de straat te vergroten. De bestaande parking biedt plaats aan 20 voertuigen. Na de uitbreiding ervan zullen er tegen september 33 parkeerplaatsen zijn. Er komt ook een waterpartij, gericht naar het gemeentehuis.

Het plein zal betrokken worden bij het gemeentehuis. De drukke weg die tussen het nieuwe plein en het gemeentehuis loopt wordt ook aangepakt. Daar komt een zone 30-inrichting met een verkeersplateau zodat het pleingevoel groter wordt. Na het aanleggen van het verkeersplateau zal ook de hoge borduur aan de parking weggewerkt zijn.

Het plein kan volgens burgemeester Johan Van Durme en schepen Paul Cottenie in de toekomst een belangrijke rol spelen in het sociale leven van Oosterzele. Er komen meer mogelijkheden voor festiviteiten en meer plaats voor de kermis. Bovendien wordt het een ontmoetingsplaats met rustbankjes. Omdat het plein vlakbij twee bushaltes ligt zullen er ook fietsenstallingen en een bushokje geplaatst worden.