Skip to content

johan van bever

advertentie
De Rots wint prijs voor toegankelijkheid
In Oosterzele is de prijs voor toegankelijkheid uitgereikt aan het parochiaal centrum de Rots in Scheldewindeke.

De prijsuitreiking vond niet zoals gepland plaats in de raadzaal van het gemeentehuis maar op de binnenkoer in openlucht. De raadzaal was...niet toegankelijk.

Het is nu de tweede keer dat de prijs uitgereikt wordt. De winnaar krijgt een geldsom van 500 euro, een plakkaat om aan de gevel te bevestigen en een diploma. Het doel is om personen te belonen wanneer zij inspanninge deden om hun voor publiek toegankelijke infrastructuur aan te passen aan mindervaliden.

Na de oproep gingen juryleden van de gezins- en welzijnsraad, aangevuld met enkele deskundigen op plaatsbezoek waarna het schepencollege de winnaar koos. Er waren twee kandidaten. Het parochiaal centrum De Rots in Scheldewindeke won het van de dokterspraktijk van Verdonck en Goossens uit Oosterzele.

De vorige keer waren er vijf kandidaten. Het schepencollege gaat nu onderzoeken wat aan de oorzaak ligt van de verminderde interesse. Mogelijk wordt het prijzengeld verdubbeld. Burgemeester Johan Van Durme verklaarde zich niet te laten ontmoedigen en beloofde ook in de toekomst door te gaan met de uitreiking van de pirjs.