Skip to content

johan van bever

advertentie

Het OCMW neemt voortaan deel aan het ,,steunpunt vakantieparticipatie''. Dat is een initiatief van Toerisme Vlaanderen met de bedoeling om mensen met een laag inkomen ook eens op vakantie te laten gaan.

,,Uit onderzoek is gebleken dat voor meer dan 300.000 Vlamingen met vakantie gaan- hoe kort en bescheiden ook- onbetaalbaar is'' legt OCMW-voorzitter Hilde De Sutter uit.

Het Steunpunt vakantieparticipatie is een dienst van Toerisme Vlaanderen die een vakantieaanbod uitwerkt voor mensen met een laag inkomen. ,,Zij kunnen tegen voordelige tarieven op vakantie gaan. Het aantal organisaties, toeristische attracties en vakantiehuizen die bereid zijn een sociaal tarief voor deze doelgroep te hanteren, is al behoorlijk uitgebreid. Er zullen sociale tarieven gebruikt worden voor mensen met financiële beperkingen, daarom vervullen sociale organisaties een belangrijke rol als tussenpersoon. Ook andere factoren als ziekteonkosten of schuldenlast worden in aanmerking genomen''.

 

Het OCMW neemt deel aan het steunpunt op aanraden van Vlaams parlementslid Cindy Franssen. Door lid te worden van het Steunpunt vakantieparticipatie wil het OCMW Oosterzele meewerken aan een sociaal toeristisch beleid.

 

Wie informatie wil kan terecht op het OCMW.