Skip to content

johan van bever

advertentie
Afvaleilandjes waren relatief succes
De lancering van de afvaleilandjes tijdens de Sinksenkermis in Oosterzele is een relatief succes geworden. Dat zeggen Henk Geeroms, directeur van Ilva die de afvaleilandjes lanceert, en de Oosterzeelse schepen van Milieu Els De Turck die ervoor zorgde dat Oosterzele de primeur had.
De afvaleilandjes werden voor het eerst in Oosterzele ingezet. Later komen ze ook op andere evenementen en kermissen in het werkinsgebied van Ilva, ondermeer in Sint-Lievens-Houtem, Balegem en Zottegem. Het is de bedoeling dat de bezoekers van het evenement hun afval selectief deponeren in de vier verschillende containers waaruit zo'n eilandje bestaat.
In Oosterzele bleek dat er nogal wat niet-kermisafval in de containers gedropt werd, zoals grote dozen. Er kunnen twee conclusies getrokken worden zegt Henk Geeroms. De eilandjes mogen niet te ver uit elkaar staan en op de drukste momenten moet de aandacht van het publiek op de afvaleilandjes gevestigd worden. Dat kan ondermeer door het uitdelen van flyers.
Het is belangrijk dat mensen ervan overtuigd zijn dat ze hun afval gesorteerd kwijt kunnen en het niet zomaar op straat gooien vervolgt schepen De Turck. Als iedereen nu het juiste afval in de juiste container gooit dan is het succes compleet.