Skip to content

johan van bever

advertentie
N42: 4 rijstroken was unanieme beslissing
Gouverneur André Denys blijft voorstander van de verbreding van de N42 tussen Wetteren en Geraardsbergen. Dat antwoordde hij op een vraag van provincieraadsid Jan Fiers. Groen!-raadslid Jan Fiers stede de vraag naar aanleiding van de bijeenkomst met Vaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits in Wetteren en Oosterzele. Groen is voorstander van het verbeteren van de veiligheid op de N42 maar niet op vier rijstroken.

Gouverneur Denys stelt het aantal rijstroken niet meer in vraag. Volgens hem komt de weg op twee keer twee rijstroken op unanieme vraag van de steden en gemeenten langs de gewestweg. Volgens de gouverneur is de verbreding noodzakelijk voor de veiligheid, voor het wegwerken van de filevorming en voor de economische ontwikkeling.

De gouverneur herhaalde ook wat minister Crevits aankondigde. De carpoolparking in Wetteren wordt heringericht, er komt een inrichtingsplan voor de N42 in Gijzenzele, er komt een langere afslagstrook voor het verkeer aan het Bourgondisch Kruis in Wetteren en het wegdek in Gijzenzele wordt nog dit jaar geherasfalteerd. Omwille van de veiligheid zou ook het fietsverkeer via een alternatief fietspad van de N42 weg moeten.